ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ψυχολογική Υποστήριξη

Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου αποτελεί μία από τις δυσκολότερες καταστάσεις που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του. Έτσι, με τη συνδρομή κατάλληλου επιστημονικού προσωπικού, που διαθέτει εμπειρία και ικανότητα στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, βοηθάμε το άτομο και την οικογένεια να αντιμετωπίσουν καλύτερα το φορτίο του πένθους.

Με αυτό τον τρόπο, λαμβάνουν τη κατάλληλη βοήθεια για να επανέλθουν ομαλότερα στην κανονικότητα της καθημερινότητας. Διαδικασία που μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη και ανακουφιστική για αυτούς που μένουν πίσω.

Δυστυχώς, ο θάνατος είναι μέρος της καθημερινής ζωής. Αν και κάτι απολύτως φυσικό, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ψυχοπιεστικά, τραυματικά γεγονότα με τα οποία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπο ένα άτομο. Το πένθος δεν τυγχάνει επιλογής και είναι μία κατάσταση την οποία θα κληθούμε όλοι ανεξαιρέτως να αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή. Είναι επομένως σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι κάτι που είμαστε υποχρεωμένοι να περάσουμε μόνοι μας.

Ο καθένας βιώνει την απώλεια σε ξεχωριστή ένταση και με έναν μοναδικό πόνο. Υπάρχουν περιπτώσεις όμως, όπου ο ψυχικός αυτός πόνος μπορεί να καταλήξει σε οδύνη, μία κατάσταση έντονου ψυχικού πόνου, από την οποία είναι δύσκολο να φύγει ένας άνθρωπος χωρίς βοήθεια με επιπτώσεις σε ψυχολογικό αλλά και σε σωματικό επίπεδο λόγω πνευματικής εξουθένωσης.