Ιστορία

1976

Ίδρυση του πρώτου Γραφείου Τελετών, στη Θεσσαλονίκη, από τον Φάνη Μπαμπούλα. Η ιστορία μας ξεκινά.


1986

Συμπλήρωση πρώτης δεκαετίας. Ο Φάνης Μπαμπούλας βελτιώνει τον κλάδο, εφαρμόζει καινοτομίες και θέτει υψηλά standards, τα οποία θα καθιερωθούν στη συνείδηση του κόσμου και θα γίνουν συνώνυμα των Οίκων Τελετών στην Ελλάδα.


1995

Έναρξη εργασιών της 1ης σύγχρονης και ολοκληρωμένης μονάδας Οίκου Τελετών στην Ελλάδα, με πρότυπο χώρο Δεξιώσεων, Νεκροστασίων και Αιθουσών Περιποίησης & Αποκατάστασης του Ανθρώπινου σώματος. Μονάδα που συγκαταλέγεται στις ελάχιστες που λειτουργούν στην Ευρώπη.


1996

Συμπλήρωση δεύτερης δεκαετίας. Ο πρότυπος Οίκος Τελετών μας δημιουργεί έντονα θετικό αντίκτυπο στο Εξωτερικό και γίνεται αντικείμενο επίσκεψης και μελέτης πολλών επιχειρηματιών του κλάδου από όλη την Ευρώπη.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Οίκων Τελετών και η Αγγλική και Γερμανική Ομοσπονδία αποδέχονται την εταιρεία μας ως Μέλος, γεγονός που επιτρέπει την εμβάθυνση και τη βελτίωση της τεχνογνωσίας της εταιρείας. Ο Φάνης Μπαμπούλας και η δράση του αναγνωρίζονται στο εξωτερικό και ταυτόχρονα η χώρα λαμβάνει εγκωμιαστικά σχόλια για το έργο που επιτελείται στον συγκεκριμένο κλάδο.


2000

Δημιουργία της 1ης Ιστοσελίδας Οίκου Τελετών στην Ελλάδα (www.baboulas.gr), η οποία αποσπά σε 2 χρόνια το Βραβείο καλύτερης Web σελίδας από τον φορέα "Europages". Μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση για την επιχείρηση και τη χώρα.


2001

Υλοποίηση εξειδικευμένου Τμήματος Επαναπατρισμού για την άρτια και επαγγελματική υποστήριξη του Ελληνισμού της διασποράς. Διευρύνεται το δίκτυο συνεργατών με τους Οίκους Τελετών του Εξωτερικού.

Δημιουργείται το κατάστημα της Βασιλίσσης Όλγας.


2002

Δημιουργία και πρωτοποριακή εφαρμογή στην Ελλάδα του πρώτου Προσύμφωνου Τελετής. Ένας κατάλογο με ουσιαστικές ερωτήσεις, που αφορούν τον Προ-Σχεδιασμό της κάθε Τελετής, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι οικείοι τη στιγμή του μοιραίου γεγονότος.


2004

Εφαρμογή ζωντανής κάλυψης της Τελετής μέσω διαδικτύου, για τη διευκόλυνση των συγγενικών προσώπων που ζουν σε άλλες χώρες.


2006

Συμπλήρωση τρίτης δεκαετίας. Είσοδος του υιού, Βασίλη Μπαμπούλα, στην επιχείρηση. Η επόμενη γενιά δίνει το παρόν, συνεχίζοντας το έργο με την ίδια συνέπεια, σοβαρότητα και κύρος, προσθέτοντας ταυτόχρονα το όραμά της για περαιτέρω οργάνωση και ανάπτυξη του Brand.


2010

Δημιουργία του καταστήματος στην Αλεξάνδρου Σβώλου 22 με Π.Π. Γερμανού.


2013

Δημιουργία του καταστήματος στην Καλαμαριά, Αργυρουπόλεως 57.


2015

Το προσωπικό της επιχείρησης μετά από ειδική εκπαίδευση λαμβάνει Πιστοποίηση από κορυφαίους Άγγλους ταριχευτές.

Συνεργασία με την παλαιότερη επιχείρηση συμβούλων ανάπτυξης στην Ελλάδα ("FC&D The Development Experts") για τον σχεδιασμό Συστήματος Franchise και τη δημιουργία υποδομής ανάπτυξης και υποστήριξης Δικτύου Οίκων Τελετών. Η έδρα της εταιρείας λειτουργεί ως μητροπολιτικό κέντρο της αλυσίδας και εξυπηρετεί όλα τα μέλη του Δικτύου, προσφέροντας πολύτιμη υποστήριξη και ουσιαστική βοήθεια - καθοδήγηση στους νέους συνεργάτες.

Ιδρύεται στην οδό Στ. Καζαντζίδη 42 ο νέος υπερσύγχρονος Οίκος Τελετών "ΓΑΙΑ - Φάνη Μπαμπούλας και Υιός", ένας χώρος που αποτελεί κόσμημα για τα ελληνικά δεδομένα και δίνει την ευκαιρία στην επιχείρηση να εκτοξεύσει τη δυναμική μας.


2016

Συμπλήρωση τέταρτης δεκαετίας. Υπογράφεται η πρώτη στην Ελλάδα σύμβαση Franchising Οίκου Τελετών, στην περιοχή Ηλιούπολη του νομού Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο κατάστημα Franchise της επιχείρησης επί της οδού Μακρυγιάννη 53 στην Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης ξεκινά τις εργασίες του και το όραμα του Βασίλη Μπαμπούλα για δημιουργία δικτύου καταστημάτων γίνεται πραγματικότητα.


2017

Την επικοινωνιακή πολιτική και το ψηφιακό περιεχόμενο του Οίκου αναλαμβάνει ο Ευθύμιος Σαββάκης, ο οποίος αναμορφώνει τα Social Media της εταιρείας και υλοποιεί τα πρώτα πρόζεκτ εξωστρέφειας.

Η εταιρεία δημιουργεί το πρώτο "Unboxing" Οίκου Τελετών στον κόσμο και στηρίζει μέσα από ένα viral πρότζεκτ 10 ιδρύματα της χώρας.


2018

Οι καμπάνιες στα Social Media της εταιρείας γίνονται viral στο ελληνικό διαδίκτυο και φιλοξενούνται σε κορυφαία media.

Η εταιρεία συνεργάζεται, σε επίπεδο εξωστρέφειας, με κορυφαία πολιτιστικά, κοινωνικά και αθλητικά "κύτταρα" σε κάθε άκρη της χώρας και αλλάζει όσα γνωρίζαμε στον χώρο της επικοινωνίας των Οίκων Τελετών.


2019

Η επικοινωνιακή πολιτική και τα Social Media της εταιρείας γίνονται αντικείμενο μελέτης Πτυχιακών και Διπλωματικών Εργασιών τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων και ανεβαίνουν στη σκηνή του TEDx, ενώ η νέα ψηφιακή εποχή του "Φάνη Μπαμπούλα και Υιού" παρουσιάζεται σε κορυφαία Πανεπιστήμια, Συνέδρια και Σεμινάρια Marketing.

Η εταιρεία γίνεται ο πρώτος Οίκος Τελετών στην ιστορία της εγχώριας διαφήμισης που είναι φιναλίστ στα Εθνικά Βραβεία Διαφήμισης "ERMIS", συνεχίζοντας να επενδύει στο περιεχόμενο, στις ξεχωριστές υπηρεσίες και στα πρωτοποριακά πρότζεκτ.

 

2020

Εγκαινιάζεται το δεύτερο Franchise κατάστημα της επιχείρησης στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης. Η εταιρεία φτάνει τα 6 καταστήματα στην πόλη.